Туреччина відповіла Макрону на слова про небажаність її вступу до ЄС

Вівторок, 28 серпня 2018, 16:56

Туреччина має намір рухатися до повноцінного членства у Євросоюзі, незважаючи на заяви президента Франції Еммануеля Макрона про недоцільність прийняття країни до блоку на поточному етапі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Туреччини.

"Наша країна є невід'ємною частиною Європи, заяви про те, що наша країна "антиєвропейська" не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що Макрон "далекий" від розуміння того, що відбувається в Туреччині.

"Президентська система правління більш потужна і демократична, світська Туреччина має намір домогтися прогресу в напрямку повного членства в ЄС. Наша мета полягає в тому, щоб протистояти популізму і сепаратизму, які стали хворобою нашого світу", - заявили в Анкарі.

"У цьому контексті Макрон в своїй промові кілька разів використовував фразу "ісламіст" чи "ісламський тероризм". Ми хочемо ще раз висловити те, що тероризм - це не релігія, національність чи раса, і ми вважаємо, що це нещастя пов'язувати з будь-якою релігією вкрай неправильно", - додали у турецькому зовнішньополітичному відомстві.

Макрон раніше заявив, що необхідно змінити підхід до переговорів з Туреччиною, згадавши про можливість партнерства, що не відповідає повноцінному членству.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.