Лондон і Брюссель не встигають погодити умови Brexit до "дедлайну" - ЗМІ

Середа, 29 серпня 2018, 11:14

Велика Британія і ЄС публічно заявляють про завдання узгодити умови Brexit до жовтня цього року, однак не на публіку високопосадовці в Лондоні і Брюсселі визнають малоймовірною можливість домовитися до цього терміну.

Про це повідомило в середу агентство Bloomberg.

За інформацією анонімних джерел, зараз сторони сподіваються остаточно погодити умови Brexit щонайпізніше до середини листопада.

Офіційно крайнім терміном закінчення переговорів вважається 18 жовтня – у цей день має відбутися саміт ЄС. Однак переговори просуваються дуже повільно. Каменем спотикання залишається питання кордону між Північною Ірландією і Ірландією.

В британському уряді запевняють, що продовжують працювати над досягненням домовленостей саме до жовтня.

Агентство припускає, що на тлі затяжних переговорів сторони можуть перенести презентацію підсумкової угоди на грудень або й на січень наступного року. Однак в такому разі існує ризик зриву переговорів.

Досягнення угоди про Brexit восени вважається життєво важливим для того, щоб британський і європейський парламенти встигли ратифікувати угоду до того, як Велика Британія покине блок 29 березня 2019 року.

Відсутність прогресу на переговорах підважила фунт в останні тижні на тлі побоювань, що Британія покине ЄС без будь-якої угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.