Росія і Туреччина домовилися про наступ на півночі Сирії - Лавров

карта
Середа, 29 серпня 2018, 18:29

Росія і Туреччина домовилися про підготовку операції проти терористів угруповання "Фронт ан-Нусра" у сирійському регіоні Ідліб за участю сил режиму президента Башара Асада.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров, передає ТАСС.

"Дуже сподіваюся, що західні партнери не стануть потурати провокаціям, інсценуванням і не будуть перешкоджати антитерористичній операції в цій зоні деескалації проти "Фронт ан-Нусра", - сказав він.

Ідліб, притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил, був вражений хвилею повітряних ударів і обстрілів цього місяця, в можливій прелюдії до повномасштабного урядового наступу. США застерегли від будь-якого застосування там хімічної або біологічної зброї і пообіцяли "рішучу відповідь" у разі атаки в Ідлібі. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, закликала Москву відмовитися від нових масових бомбардувань у регіоні.

 

Росія виступає за відмежування сирійської опозиції від терористів в Ідлібі при одночасному проведенні операції проти "Фронт ан-Нусра", заявив міністр закордонних справ. Збройна опозиція, за його словами, готова на переговори з Асадом.

"Між Москвою та Анкарою повністю існує політичне розуміння. Необхідно терміново відмежувати нормальних збройних опозиціонерів від бандитів з "Фронт ан-Нусра" і одночасно підготувати операцію проти цих терористів, зробивши все, щоб мінімізувати ризики для цивільного населення", - підкреслив Лавров.

Тим часом НАТО підтверджує масштабне нарощування сил російського військово-морського флоту в Середземному морі біля берегів Сирії. У Міноборони РФ заявляють, що США в цей час нарощують на Близькому Сході угруповання носіїв крилатих ракет.

У квітні адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей у районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.