"Сповнена ненависті": у Британії заґратували наймолодшого члена жіночої терористичної групи

фото
П'ятниця, 3 серпня 2018, 20:30

Наймолодший член повністю жіночого терористичного осередку у Великій Британії поміщена у в'язницю на все життя з 13-річним мінімальним терміном відбуття покарання. 18-річна Сафаа Булар планувала атаки у Лондоні зі своєю сестрою і матір'ю.

Про це пише Reuters.

Булар почала планувати напад у Британії після того, як провалилися її спроби приєднатися до бойовика "Ісламської держави" в Сирії, повідомила поліція.

"Всі три жінки були сповнені ненавистю і отруйною ідеологією і були повні рішучості здійснити терористичний акт", - сказав заступник помічника комісара Дін Хайдон, старший національний координатор по боротьбі з тероризмом.

 

"Якщо б вони досягли успіху, це цілком могло б призвести до загибелі людей або серйозних травм", - додав він.

Спецагенти записали телефонні дзвінки між трійкою, у яких жінки говорили про напад як про "чаювання", і прослідкували за матір'ю і старшою дочкою, коли вони їхали з центрального Лондона в квітні 2017 року, що, на думку поліції, було розвідувальною місією ймовірних цілей.

На наступний день пара вирушила в супермаркет на південному заході Лондона, де вони купили пачку з трьох кухонних ножів.

Два місяці тому, сестра Сафии, 22-річна Різлайне Булар, була поміщена у в'язницю на все життя з мінімальним строком у 16 років, в той час як 44-річна мати отримала термін 11 років і дев'ять місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.