Адвокат Трампа відправив листа президенту Румунії, який суперечить позиції Держдепу

Четвер, 30 серпня 2018, 16:27

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані надіслав листа президентові Румунії, яке суперечить офіційній позиції американського уряду.

Про це повідомляє Politico.

Лист Джуліані президенту Румунії Клаусу Йоганнісу стосувався корупції на високому рівні. Колишній мер Нью-Йорка критикує "надмірності" Національного агентства по боротьбі з корупцією Румунії (DNA), що суперечить політиці Держдепартаменту США, який підтримує зусилля агентства.

Хоча даний лист не претендує на те, щоб його розглядали як позицію Трампа, румунські політики, які намагаються згорнути роботу DNA, вже використали його, щоб поставити під сумнів позицію уряду США.

У листі від 22 серпня Джуліані пише, що DNA перейшла кордони, "в тому числі: залякування суддів, адвокатів і свідків; неконституційне прослуховування телефону; примусові зізнання; і несправедливі судові процеси".

Джуліані закликає продовжити амністію "тим, хто переслідувався і був засуджений за надмірності DNA".

Джуліані, який регулярно з'являється в ЗМІ в якості публічного представника Трампа, сказав, що його лист "було засновано на звіті, який я розглянув" колишнього директора ФБР Луї Фріха. Фріх зараз очолює глобальну консалтингову фірму Freeh Group International Solutions. "Вони оплатили мій гонорар", - сказав Джуліані.

Держдепартамент США висловив стурбованість недавніми політичними потрясіннями в Румунії в зв'язку зі спробами згорнути антикорупційну практику, включаючи звільнення керівника DNA Лаури Кодрута Ковеші.

Глава правлячої Соціал-демократичної партії Румунії Лівіу Драгня, який доклав зусиль для звільнення Ковеші, публічно привітав цей лист, представивши Джуліані в якості представника США.

Але лист викликав різку критику з боку офіційних осіб як в Румунії, так і в США.

"Якщо Руді Джуліані хоче бути адвокатом і головним представником Трампа, він не повинен брати на себе такі зовнішньополітичні позиції від імені платних клієнтів", - заявив сенатор США Кріс Мерфі.

Посол Румунії в США сказав, що цей лист є частиною лобіювання, ініційованого людьми, зацікавленими в захисті фігур, що мають проблеми з системою правосуддя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: