Польська урядова делегація прибула до Литви вирішувати проблему меншини

П'ятниця, 31 серпня 2018, 16:20

Міністр національної освіти Польщі Анна Залєвська зустрілася з представниками польської діаспори в Литві.

Про це пише "Польське радіо".

З візитом до Литви разом з главою Міносвіти прибув віце-міністр закордонних справ Анджей Папєж. 31 серпня відбулася зустріч політиків з представниками польського освітянського середовища в Литві.

У дискусії у Домі польської культури у Вільнюсі йшлося про головні проблеми, які має польська освіта в цій країні. Серед них - навчання вчителів, а також навчання та екзамен з литовської мови. Третя велика проблема – якість навчання польською та складання іспиту на атестат зрілості з польської мови.

Результати будуть відомі після розмови між міністерствами обох країн. З литовського боку у переговорах беруть участь глава Міністерства освіти і науки Юрґіта Петраускєне та прем’єр-міністр Саулюс Скверняліс.

Нагадаємо, польські служби заарештували секретаря Спілки поляків у Литві, найбільшої польської організації у країні, через порушення при розрахунку грошової допомоги. Голові та секретареві цієї організацїі вирішено висунути звинувачення. Вони стосуються підробки документів та розтрати коштів. Голову арештувати не вдалося, оскільки він не перебуває в Польщі.

Польська влада заявляє про необхідність радикальних змін в організаціях польської меншини в Литві. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.