Глава Генштабу РФ надіслав США таємного листа з планом щодо Сирії - ЗМІ

Субота, 4 серпня 2018, 10:52

Глава Генштабу Росії Валєрій Гєрасімов 19 липня надіслав листа військовому командуванню США з пропозиціями щодо відновлення Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на службовий документ, адресований голові Об'єднаного комітету начальників штабів генерал-майору Джозефу Данфорду.

У пропозиції стверджується, що сирійському режиму не вистачає обладнання, палива, інших матеріалів і засобів, необхідних для відновлення країни, для того, щоб прийняти біженців, які повертаються.

План Росії отримав "крижаний прийом" у Вашингтоні, йдеться у матеріалі. Зазначається, що США будуть підтримувати зусилля в разі політичного рішення щодо конфлікту в Сирії і проведення виборів під егідою ООН. США звинувачують Асада в спустошенні Сирії.

Натиск Москви відбувається після того, як сили Асада, підтримувані російськими винищувачами, повернули контроль над більшою частиною південно-західної Сирії - регіону, який був одним з останніх повстанських осередків.

Росія розгорнула широкомасштабну кампанію із залучення західних країн в гуманітарну діяльність на контрольованих урядом територіях Сирії, прагнучи переконати решту світу в потребі встановлення нормальних повоєнних відносин з президентом Асадом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.