Терористу, що вбив чеських військових, було близько 18 років - ЗМІ

фото
Понеділок, 6 серпня 2018, 11:44

Терористу-смертнику, жертвами атаки якого поблизу військової бази Баграм в Афганістані стали троє чеських військових, могло бути близько 18 років.

Про це повідомив представник місцевих сил правопорядку, пише The New York Times.

За його словами, вибух 5 серпня був настільки потужним, що під його натиском руйнувалися глиняні загородження. Чехи – Мартін Марцін, Каміл Бенеш і Патрік Штепанек, служили в Афганістані в рамках місії Resolute Support ("Рішуча підтримка").

 
IDNES

Перший заступник начальника Генерального штабу армії Чехії Іржі Балоун заявив про те, що армія має в своєму розпорядженні нові відомості, що дозволяють припустити, що у терориста були спільники, передає Idnes. За його словами, розслідування трагічного випадку може допомогти зрозуміти, чи теракт готували заздалегідь.

Після здійснення атаки на місце вибуху прилетіли чотири вертольоти, два з них – рятувальні, які контролювали ситуацію, повідомив глава рятувальної операції в провінції Парван.

Чехія нещодавно схвалила рішення розгорнути 390 солдатів у Афганістані до 2020 року в рамках місії НАТО "Рішуча підтримка". Дотепер у місії були залучені 230 чеських військових.

 
idnes

"Рішуча підтримка" - небойова місія НАТО, започаткована з 1 січня 2015 року. Місія спрямована в першу чергу на навчання, консультування і допомогу силовим міністерствам на національному та інституційному рівнях і на більш високих рівнях армії і поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: