Саудівська Аравія зупинила пряме авіасполучення з Торонто

Вівторок, 7 серпня 2018, 10:26

Державна авіакомпанія Саудівської Аравії призупинила прямі рейси до Торонто після того, як Канада закликала звільнити затриманих раніше громадських активісток, які обстоювали права жінок.

Про це повідомляє BBC.

Раніше Саудівська Аравія також відкликала свого посла з Канади та оголосила канадського посла персоною нон грата. Королівство також заморозило усі нові торгові та інвестиційні операції з Канадою.

Причиною стала жорстка реакція Оттави на арешт активісток, які боролися за право жінок водити автомобіль. 

У червні в Саудівській Аравії набуло чинності скасування заборони для жінок на водіння автомобіля. Незадовго до цього у країні заарештували кількох активісток. За даними офісу комісара ООН з прав людини, з середини травня заарештовані щонайменше 15 активісток.

Восьмеро з них, як вважається, були звільнені в очікуванні "процедурних переглядів". Місце перебування кількох інших невідоме. Деякі із затриманих були звинувачені в серйозних злочинах, в тому числі у "підозрілих контактах з іноземними сторонами", їм загрожує до 20 років позбавлення волі.

Минулої п'ятниці МЗС Канади закликало Саудівську Аравію "негайно звільнити" правозахисниць, а голова міністерства Христя Фріланд висловила серйозне занепокоєння з приводу ситуації, що склалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.