У Німеччині відбулися протести через вбивство афганцями німця

фото
Понеділок, 10 вересня 2018, 09:13

У східнонімецькому місті Кетен відбулися протести ультраправих і антифашистів після того як стало відомо про затримання двох афганців через вбивство 22-річного німця.

Про це повідомляє BBC.

У неділю ввечері у Кетені відбулася хода, в пам’ять про загиблого німця люди запалювали свічки.

При цьому у демонстрації взяли участь люди з протилежними політичними поглядами.

 

Під час мітингу лунали заклики не допустити сутичок, які сталися раніше у місті Хемніц.

Порядок на акції охороняла велика кількість поліцейських. Мер Кетена раніше радив мешканцям утриматися від участі в демонстрації.

Як повідомлялося, через підозру у вбивстві німця у містечку Кетен, що у федеральній землі Саксонія-Ангальт, у ніч на неділю, 9 вересня, затримали двох чоловіків, громадян Афганістану.

Вбивство сталося під час суперечки на дитячому майданчику. За даними ЗМІ, троє афганців сперечалися із жінкою щодо того, від кого вона вагітна. Згодом до них підійшли двоє громадян Німеччини. Почалася бійка, в результаті якої загинув 22-річний німець.

Вбивство сталося невдовзі після того, як у саксонському місті Хемніц було вбито 35-річного німця. За підозрою у вбивстві затримали двох мігрантів.

Вбивство спричинило великий резонанс у місті та Німеччині загалом. Після вбивства у Хемніці пройшли масові акції прибічників правих поглядів та їхніх противників. Відбувалися також напади праворадикалів на іноземців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.