Молдова разом з сепаратистами почали видавати нові автономери для Придністров'я

Понеділок, 10 вересня 2018, 18:08

У Тирасполі в понеділок, 10 вересня, видали перші номерні знаки нейтрального дизайну, які дозволять придністровським автовласникам виїжджати за кордон.

Як повідомляє NewsMaker, на церемонії були присутні представники Кишинева та Тирасполя, а також іноземні дипломати.

Механізм реєстрації придністровських автомобілів, який дозволить їм виїжджати за кордон, Кишинів і Тирасполь спільно затвердили у квітні. Відповідно до домовленостей, номери не містять жодної символіки або додаткових позначень: тільки три букви і три цифри на білому тлі.

 
Фото: novostipmr.com

Всього у Придністров’ї працюють два Пункти реєстрації транспортних засобів, у яких видаватимуть номери, - в Тирасполі та у Рибниці. Пункти з'явилися завдяки фінансовій підтримці італійського головування в ОБСЄ та Місії ОБСЄ в Молдові і з 1 вересня працюють в тестовому режимі.

Станом на сьогодні в обох пунктах у чергу на отримання нейтральних номерів зареєструвалися понад 2 тисячі автовласників.

За словами спецпредставника ОБСЄ із придністровського врегулювання Франко Фраттіні, це історична подія, яка дозволить автомобілям з Придністров'я брати участь в міжнародному дорожньому русі.

Щоб при виїзді автомобілів з нейтральними номерами за кордон не виникло проблем, молдовська влада тепер повинна повідомити про це всі країни і передусім сусідів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: