У Данії пропонують легалізувати використання перцевого спрею для самозахисту

Понеділок, 10 вересня 2018, 18:53

Датський уряд розробив законопроект, який пропонує узаконити використання балончиків з перцевим аерозолем для самозахисту.

Про це повідомляє The Local.

Закон, у разі схвалення парламентом, дозволить жителям використовувати перцевий аерозоль, щоб захистити себе в будинку, наприклад, щоб запобігти вторгненню злочинців.

Перцевий аерозоль також може бути дозволений за межами будинку в деяких ситуаціях, наприклад, коли хтось став жертвою переслідування або, як вважається, стикається з конкретною загрозою нападу з боку екс-партнера або члена сім'ї.

За словами Міністерства юстиції, використання перцевого аерозолю буде дозволено тільки в надзвичайних ситуаціях. Міністерство зазначає, що законопроект дозволить людям відчувати себе вдома в більшій безпеці.

На початку цього року Данський поліцейський союз та Рада з попередження злочинності висловилися проти легалізації перцевого спрею, стверджуючи, що легалізація зробить більш імовірним, що спрей потрапить в погані руки.

Правоохоронці також висловлюють стурбованість тим, що під час домашнього вторгнення злочинці можуть відібрати перцевий спрей у домовласників і використати його проти них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.