Палата громад парламенту Британії прийняла "поправку Магнітського"

Середа, 2 травня 2018, 08:51

Палата громад британського парламенту затвердив так звану "поправку Магнітського", яка дозволяє уряду застосувати санкції до людей, які вчиняють грубі порушення прав людини.

Про це повідомляє Reuters.

Поправка до нового законопроекту про санкції та боротьбу з відмиванням доходів, що проходить через парламент, була прийнята без голосування, оскільки була підтримана як правлячими консерваторами, так і головною опозиційною Лейбористською партією.

Поправка не спрямована конкретно проти росіян, але ухвалена на тлі кризи у відносинах між Британією та Росією після отруєння у Солсбері.

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон назвав прийняття поправки "важливим моментом".

"Ці (положення) дозволять Великій Британії діяти проти осіб, відповідальних за серйозні правопорушення у всьому світі. Велика Британія виступає за права людини в усьому світі", - заявив він.

Нагадаємо, на початку квітня у Британії відновили розслідування обставин загибелі російського бізнесмена Олександра Перепиличного, який, можливо, був отруєний.

Перепиличний був одним з інформаторів фонду Hermitage Capital, який розслідував масштабні розкрадання з російської казни. Після смерті аудитора Сергія Магнітського в московському СІЗО Перепиличний дав свідчення швейцарській прокуратурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: