Лавров їде до Берліна домовлятися щодо України

Середа, 12 вересня 2018, 15:14

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас та глава МЗС РФ Сєргєй Лавров обговорять Сирію та Україну під час зустрічі в Берліні 14 вересня.

Про це повідомив прес-секретар міністерства закордонних справ ФРН, передає Reuters.

"Сирія, звичайно, стане однією з тем у прагненні знайти дипломатичне рішення, і Україна буде обговорюватися", - зазначив спікер німецького зовнішньополітичного відомства на прес-конференції.

24 липня канцлер ФРН Ангела Меркель разом з Маасом провела в Берліні зустріч з Лавровим і начальником Генштабу російської армії Валерієм Герасімовим, якому заборонено перетинати кордони Євросоюзу через санкції, запроваджені в 2014 році після анексії Криму Росією.

Глава МЗС ФРН Гайко Маас після переговорів заявив, що має "стриманий оптимізм" щодо введення миротворчої місії ООН в зону конфлікту на сході України.

У вересні політичні директори міністерств закордонних країн "нормандської четвірки" обговорять концепцію миротворчої місії ООН на Донбасі.

Як відомо, Україна наполягає на введенні місії ООН на всю територію непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, зокрема й на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися лише на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.