Влада Чехії не бачить причин для зняття санкцій з РФ

Середа, 12 вересня 2018, 18:43

Влада Чехії переконана, що наразі немає причин для зняття антиросійських санкцій ЄС.

До такого висновку чеське керівництво дійшло під час консультацій з питань реалізації зовнішньополітичного курсу країни, які відбулися у середу у президентській резиденції, повідомляє видання Ceske Noviny.

Під час зустрічі у Празькому граді всі політики погодилися з тим, що причини, через які були введені антиросійські санкції, досі існують.

У спільній заяві прем'єр-міністр, президент, глава парламенту, а також міністри закордонних справ і оборони закликали всі сторони конфлікту в Україні виконувати мінські угоди.

У той же час політики погодилися з тим, що було б корисно, якби питання антиросійських санкцій було всебічно обговорене на засіданні Європейської ради. "У тому числі оцінка економічної та політичної ефективності санкцій після процедури продовження. Звичайно, Чеська республіка поважатиме результати цього обговорення", - йдеться у заяві.

Нещодавно президент Мілош Земан заявив, що Чехія повинна ініціювати обговорення зняття санкцій ЄС з Росії на засіданні Європейської ради. Його заклик відображений у сьогоднішній спільній заяві чеського керівництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: