Яценюк обговорив з Волкером спроби Москви повернутись у ПАРЄ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 16:45

Cпроби Москви повернути свою делегацію у ПАРЄ та прагнення РФ пом’якшити санкції обговорили лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк і спецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер.

Про це Яценюк повідомив у своєму Twitter.

"Росія уникає міжнародних переговорів, бо хоче продовжувати агресію проти України. На цьому етапі агресія полягатиме у прямому втручанні у вибори і спробі політичного реваншу", - написав Яценюк.

Політик додав, що на зустрічі також обговорили спроби Росії зламати єдність союзників і повернути російську делегацію у ПАРЄ.

"РФ прагне пом’якшити режим санкцій. Важливо не допустити навіть шансу для цього", - зазначив Яценюк.

Як відомо, зараз ПАРЄ має право накладати санкції на делегації тих країн, які грубо порушують принципи Ради Європи. На цих підставах у 2014 і 2015 роках ПАРЄ обмежувала в правах російську делегацію.

У 2016 році Росія перестала брати участь в роботі асамблеї і не передавала в Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій. Робота Росії у всіх інших органах Ради Європи тривала.

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Європейській правді" заявляв, що Рада Європи готова обмежити свої повноваження для повернення російської делегації до складу Парламентської асамблеї.

Читайте також: "Битва за Раду Європи: Росія перемогла за лаштунками ПАРЄ, та ще не виграла війну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.