Київ перевіряє, як "представників" Криму пустили до ЄС на нараду ОБСЄ

Понеділок, 17 вересня 2018, 14:46

Українська влада перевіряє, на підставі яких документів російські "представники" Криму перетнули кордон Шенгенської зони для участі в конференції ОБСЄ 11 вересня у Варшаві.

Про це повідомила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, пише "Крым.Реалии".

"У одному з ефірів каналу "Россия 24" один "представник" Криму (на конференції ОБСЄ у Варшаві - ЄП), секретар російського "Союзу журналістів Криму", який, до речі, сказав, що він представляє "Союз журналістів Росії", сказав, що вони приїхали в Польщу з паспортами, які їм видали в Криму, і видали візи. І зараз це питання вивчається, адже на кримський паспорт візу отримати неможливо. Тому, це або брехня, або це питання буде підніматися перед тими, хто міг надати таку візу", - зазначила Джеппар.

На щорічній нараді ОБСЄ українська делегація не дала виступити двом російським "представникам" Криму. Пізніше, за даними російських ЗМІ, на конференції зміг виступити голова підконтрольної Росії болгарської національно-культурної автономії Криму Іван Абажер.

Метою конференції є перегляд зобов'язань, які взяли на себе уряди країн-членів у сфері дотримання фундаментальних прав і свобод людини, демократії, толерантності і протидії дискримінації. Крім того, було порушене питання свободи ЗМІ, прав мігрантів, подолання расизму та ксенофобії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.