Голова МЗС Швейцарії – Росії: ми не терпітимемо такої діяльності в нашій країні

Понеділок, 17 вересня 2018, 15:43

Міністр закордонних справ Швейцарії заявив, що його країна не терпітиме шпигунської діяльності РФ і розповів про "певну ескалацію" у відносинах з Росією.

Про це Ігнаціо Кассіс заявив в інтерв'ю швейцарському радіо SRF, повідомляє Swiss Info.

За його словами, наступного тижня він планує обговорити цю тему з главою МЗС Росії Сергеєм Лавровим.

Як розповів Кассіс, в Швейцарії традиційно працюють іноземні спецслужби, не тільки російські.

"У тому, що стосується Росії, це досягло певної ескалації. Цього року у нас вже неодноразово були контакти на різних рівнях, їм було чітко сказано, що таку діяльність в Швейцарії ми терпіти не будемо", - сказав Кассіс.

Він повідомив, що в останні тижні декільком дипломатам з Росії було відмовлено в акредитації в Швейцарії.

Разом з тим швейцарський дипломат додав, що необхідно "знайти баланс між висловлюваннями, зробленими прямо в обличчя, і необхідністю продовжувати підтримувати і розвивати контакти з Росією". "Ми повинні вести себе послідовно, підтримуючи з нею одночасно відкритий, але також і критичний діалог", - зазначив Кассіс.

Швейцарія зажадала від Росії припинити шпигунську діяльність на її території після того, як в останні дні стало відомо про два інциденти за участю російських шпигунів.

Минулої п'ятниці Швейцарське розвідувальне агентство повідомило про спільну операцію з британськими та голландськими колегами із затримання двох російських шпигунів, які намагалися отримати дані з хімічної лабораторії в Шпіц недалеко від Берна. Підозрювані були затримані в Нідерландах і вислані з країни.

Крім того, швейцарська прокуратура заявила, що два російські шпигуни, заарештовані в Нідерландах, також підозрюються в спробі здійснення кібератаки на Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: