Водію вантажівки, яка врізалась у кортеж Додона, загрожує до 3 років в’язниці

Понеділок, 17 вересня 2018, 15:58

Поліція має намір допитати водія вантажівки, який врізався в машину президента Молдови Ігоря Додона 9 вересня.

Як повідомляє News Maker, водія підозрюють у порушенні правил дорожнього руху через необережність, що призвело до аварії.

Обтяжуючою обставиною в цьому випадку стало те, що в аварії постраждали інші люди, отримавши травми середнього ступеня тяжкості.

Якщо суд визнає провину водія, йому загрожує штраф до 32,5 тис. леїв, від 180 до 240 годин неоплачуваної праці на благо суспільства або в'язниця строком до трьох років і заборона сідати за кермо протягом двох років.

Нагадаємо, 9 вересня на трасі Кишинів-Калараш дві машини з президентського кортежу, зокрема та, в якій їхав сам Додон, потрапили в аварію. Зустрічна вантажівка птахофабрики вилетіла на зустрічну смугу, врізалася в машину глави держави, після чого зіткнулася з автомобілем супроводу. Обидві машини з кортежу перекинулися. Відомо, що в машині президента перебували його мати і син.

Додон і його сім'я пройшли огляд, травм або переломів виявлено не було. Попри це, відразу ж після публікації відеозапису аварії соратники Додона стали говорити про те, що це замах на главу держави. Згодом цю версію відкинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.