Прем'єр Британії відхилить нові пропозиції ЄС щодо ірландського кордону - ЗМІ

Середа, 19 вересня 2018, 14:57

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей сьогодні відхилить "покращену" пропозицію Євросоюзу з приводу проблеми ірландського кордону.

Про це повідомляє The Times, посилаючись на джерела в британському уряді.

Головний переговірник ЄС Мішель Барньє вчора заявив, що ЄС готується до того, щоб озвучити нову пропозицію, яку, він сподівається, підтримає британський уряд.

Новий план, за словами Барньє, не включатиме митні перевірки в Ірландському морі, і буде поважати "територіальну цілісність Великої Британії".

Але в британському уряді відзначили, що Барньє все ще не відмовився від своєї наполегливості щодо того, що Північна Ірландія розглядається як окрема митна юрисдикція від іншої частини Сполученого Королівства.

"Будь-який план повинен буде поважати нашу червону лінію, що в Ірландському морі немає митного кордону. Пан Барньє нічого не сказав, щоб припустити, що його позиція змінилася", - сказав співрозмовник видання.

Очікується, що Тереза ​​Мей озвучить свою позицію сьогодні під час неформального саміту лідерів ЄС в Зальцбурзі.

Вона наполягатиме на тому, що будь-яке рішення повинно поширюватися на всю Британію і підкреслить, що її пропозиції були розроблені для вирішення цієї проблеми. Вона звернеться до інших лідерів ЄС із закликом відхилити "неприйнятні вимоги" Барньє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: