У Зальцбурзі відкривається неформальний саміт ЄС: обговорять міграцію, безпеку і Brexit

Середа, 19 вересня 2018, 09:44

Глави держав і урядів країн Євросоюзу зберуться в середу ввечері в Зальцбурзі на неформальну зустріч, яку приймає головуюча в ЄС Австрія.

Саміт проходитиме 19 і 20 вересня.

Президент Європейської ради Дональд Туск в листі-запрошенні європейським лідерам виділив три головні теми для обговорення: міграція, внутрішня безпека та Brexit.

"Ми почнемо наш обід в середу з обговорення питань міграції. Протягом літа знову посилилася напруженість між державами-членами у зв'язку з припливом мігрантів в ЄС", - зазначив Туск.

У четвер лідери країн обговорять колективні зусилля із забезпечення високого рівня безпеки в Європі. "Мета полягає в тому, щоб поліпшити співпрацю поліції і судових органів, посилити безпеку кордонів і забезпечити стійкість в кіберпросторі", - зазначив Туск.

Також повідомляється, що британський прем'єр Тереза ​​Мей проінформує європейських колег про процес розслідування справи про отруєння Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері.

Після цього лідери 27 країн ЄС, без Терези Мей, зберуться на обід, щоб обговорити прогрес в переговорах про вихід Британії з ЄС. Планується обговорити, як організувати заключний етап переговорів, в тому числі можливість скликання ще одного саміту ЄС в листопаді.

На саміті не прийматимуть заключних документів щодо внесених до порядку денного питань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.