Мей назвала повторний референдум щодо Brexit зрадою британської демократії

Неділя, 2 вересня 2018, 12:12

Прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, що "не здасться" прихильникам повторного референдуму щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Про пише The Sunday Telegraph.

"Це буде підступною зрадою нашої демократії", - написала прем'єр.

"Наступні місяці будуть мати вирішальне значення для формування майбутнього нашої країни, і я чітко уявляю свою місію", - додала вона.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" Великобританії у складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосували 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, Уельс і Англія підтримали Brexit.

У липні уряд Британії представив план щодо виходу з ЄС, який передбачає, що Лондон слідуватиме загальноєвропейським стандартам і правилам регулювання в сфері торгівлі товарами і сільгосппродукцією, а в обмін отримає право на необмежену торгівлю ними на європейському єдиному ринку.

Євроскептики кажуть, що потрібен "жорсткий" Brexit - вихід Британії з Європейського єдиного ринку, Митного союзу ЄС і припинення поширення юрисдикції Суду Європейського союзу в Британії.

Через незгоду з позицією Терези Мей очільник МЗС Британії Борис Джонсон і міністр із питань Brexit Девід Девіс покинули уряд.

Британія повинна покинути ЄС 29 березня, і обидві сторони заявили, що прагнуть укласти угоду в жовтні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.