Прем’єр Британії озвучила лідерам ЄС пропозиції щодо Brexit, але угоди досі немає

Четвер, 20 вересня 2018, 08:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала лідерів ЄС зосередити увагу на досягненні угоди щодо Brexit протягом наступних двох місяців, заявивши, що переговори не будуть продовжені.

Про це повідомляє ВВС.

Мей зустрілася з лідерами країн ЄС на вечері під час неформального саміту в Зальцбурзі. Вона сказала своїм 27 колегам, що її пріоритети - підтримка економічних зв'язків та забезпечення обіцянок у Північній Ірландії.

У своєму виступі Мей підкреслила, що її "серйозні" пропозиції щодо майбутньої співпраці між Британією та ЄС забезпечать "спільні тісні відносини".

Вона заявила, що Британія не має наміру продовжити переговори після 29 березня 2019 року і зазначила, що "висунула серйозні пропозиції, і наша спільна відповідальність – довести це до кінця".

За її словами, три пріоритетних напрямки - захистити місце Північної Ірландії у Британії, захистити торговельні зв'язки з ЄС та підтримувати тісні відносини щодо безпеки з ЄС для подолання спільних загроз.

Агентство Reuters  зазначає, що лідери ЄС ввічливо слухали Мей кілька хвилин, але потім заявили, що виходу з глухого кута щодо питання ірландського кордону досі не знайдено.

У четвер лідери ЄС вже без Терези Мей мають обговорити пропозиції британського прем’єра і прогрес у переговорах щодо Brexit. Не виключено, що буде ухвалене рішення про проведення позачергового саміту у листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.