Єврокомісія встановила дедлайн для Facebook і погрожує санкціями

Четвер, 20 вересня 2018, 13:16

Соціальна мережа Facebook до кінця року має виконати всі правила ЄС стосовно захисту прав споживачів, в іншому випадку їй загрожуватимуть фінансові санкції.

Про це заявила єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова, повідомляє AFP.

"Моє терпіння досягло межі. Прийшов час діяти і більше не обіцяти", - заявила Юрова.

Вона заявила, що закличе національні органи захисту споживачів у 28 країнах ЄС діяти швидко та застосовувати санкції, якщо Facebook не виконає вимоги.

"Facebook обіцяв мені виправити решту умов надання послуг, які можуть ввести в оману, до грудня, це триває вже надто довго", - сказала Юрова.

Єврокомісар зазначила, що пропозиції, зроблені компанією, були "дуже обмеженими", навіть після того, як компанія змінила свої умови на початку цього року.

Минуле попередження Юрова озвучила ще в лютому цього року. Водночас євро комісар зазначила, що платформа оренди житла AirBnB уже виконала вимоги, висунуті Єврокомісією лише три місяці тому.

Нагадаємо, у травні в ЄС набули чинності нові правила щодо захисту даних – Загальний регламент захисту даних (GDPR). Тепер усі громадяни ЄС мають право бачити, яку інформацію компанії мають про них, і можуть вимагати видалити цю інформацію.

Компанії, що працюють в ЄС, повинні отримати чітку згоду на збір особистої інформації інакше їм загрожують великі штрафи.

Компанії також повинні надавати інформацію всім зацікавленим користувачам про будь-які порушення даних та повідомляти контролюючі органи протягом 72 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.