У Європарламенті заявили, що пильно стежать за ситуацією в Азовському морі

Четвер, 20 вересня 2018, 14:21

У Європейському парламенті знають про ситуацію, що склалася в Азовському морі через дії Росії, й пильно стежитимуть за нею.

Про це заявила глава підкомітету з безпеки та оборони Європейського парламенту Анна Фотига, яка разом з делегацією ЄП відвідала Київ і Східну Україну 16-20 вересня, повідомляє сайт парламенту.

"Ми приділяємо і будемо надалі приділяти особливу увагу ситуації в області безпеки в Азовському морі, де Росія почала перешкоджати руху та торгівлі своїми багаторазовими перевірками комерційних суден, в тому числі суден держав-членів ЄС", - зазначила євродепутат.

Фотига наголосила, що у рамках візиту євродепутати підтвердили тверде засудження російської агресії і рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також політику невизнання незаконної анексії Кримського півострова.

"Я хотіла би підкреслити, що мирне врегулювання конфлікту у Східній Україні вимагає повного виконання мінських угод і, отже, поваги суверенітету і територіальної цілісності України", - відзначила парламентарка.

Члени делегації відзначили, що відвідали регіон, аби зібрати цінну інформацію про безпекову ситуацію у Східній Україні та виявити солідарність і турботу постраждалим від конфлікту людям.

До складу делегації з чотирьох членів, очолюваної Анною Фотигою, також увійшли Майкл Галер, Яромир Штетина і Арне Ліц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.