Китай погрожує США через санкції за купівлю російських літаків і ракет

П'ятниця, 21 вересня 2018, 17:28

Китай наполегливо закликає Сполучені Штати відкликати санкції, введені проти китайських військових через купівлю російських винищувачів та ракет. У разі відмови скасувати санкції, Вашингтон "зіткнеться з наслідками".

Про це пише Aljazeera.

"Китайська сторона висловлює сильне обурення згаданою вище необґрунтованою практикою американської сторони", - заявив журналістам прес-секретар МЗС Китаю.

20 вересня Державний департамент США заявив, що китайські закупівлі 10 російських винищувачів СУ-35 та ракет класу "земля-повітря" для наземних комплексів С-400 порушили закон про санкції США, спрямований проти втручання Росії у американські вибори та її агресії в Україні.

До санкційного списку включили Департамент розвитку обладнання Китаю (EDD) та його керівника Лі Шангфу за укладення "значних угод" з російським державним експортером зброї "Рособоронекспортом".

Внесення до санкційного списку означає, що будь-які активи, які вони мають в США, заморожені, і американцям забороняються вести з ними справи.

Крім того, китайському департаменту відмовлено в експортних ліцензіях і його виключено з американської фінансової системи.

Вашингтон також включив в чорний список ще 33 людини та організації, пов'язані з російськими військовими та спецслужбами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: