Порошенко заявив про ризик пом'якшення санкцій ЄС проти РФ

Четвер, 20 вересня 2018, 11:15

Тактичне завдання Кремля – зняття санкцій ЄС у січні наступного року під приводом нібито невиконання Україною Мінських домовленостей.

Про це заявив президент України Петро Порошенко з трибуни парламенту 20 вересня під час щорічного послання до Верховної ради.

"Ми будемо послідовно протидіяти спробам послабити санкційний тиск на Росію. Тактичне завдання Кремля – зняття санкцій у січні наступного року під приводом нібито невиконання Україною Мінських домовленостей. Я думаю, що ми цей сценарій маємо зняти. Майже переконаний, що зняття ми не допустимо, однак знайте, що ризик пом’якшення є", - сказав глава держави.

За його словами, те, що Росія так наполегливо бореться з санкціями, свідчить про їхню дієвість.

"Бо рубль падає навіть при зростанні цін на нафту. Бо російська влада змушена підвищити пенсійний вік. Бо вона пішла на підвищення ПДВ. Це і є ціна агресії", - додав він.

Як відомо, Італія хоче обговорити питання послаблення санкцій проти Росії на саміті ЄС 18-19 жовтня.

31 липня Євросоюз запровадив санкції проти 6 російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Дипломати заявили, що було запропоновано 8 фірм, але дві були відкинуті після опозиції з боку Німеччини та Італії, які побоювалися шкоди для своїх ділових відносин з Росією. Тоді ж Італія заблокувала включення кримської депутатки у список санкцій ЄС проти Росії. У списку містяться імена так званих "колишніх" - чиновників, які більше не обіймають посад. Рим хотів вилучити їхні імена. 

Новий уряд Італії не приховує, що прагне зняти санкції ЄС з Росії і каже, що країни вже повернулися до хороших відносин у сфері культури, торгівлі, промисловості і безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.