Італія: праві вдруге висунули проросійського журналіста на голову суспільного мовника

П'ятниця, 21 вересня 2018, 18:34

Рада iталійської державної телерадіокомпанії RАІ вдруге висунула кандидатуру проросійського журналіста-євроскептика Марчелло Фоа, який нерідко поширював фейкові історії, на пост президента мовника.

Про це пише The Guardian.

Кандидатуру розгляне парламентський комітет у вівторок. Очікується, що буде знайдена підтримка його призначення.

Фоа, який виступає проти ЛГБТ, мігрантів, вакцинування і має проросійські погляди, висунула на посаду правляча коаліція ультраправої "Ліги" та руху "5 зірок".

Лідер "5 зірок", Луїджі Ді Майо, сказав, що Фоа допоможе очистити "паразитів", розведених мейнстрімними партіями, які десятки років керували RАІ.

Італійські законодавці 1 серпня відхилили призначення Фоа. Рішення не підтримали депутати партії екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італіє", лівоцентристської "Демократичної партії" та меншої лівої "Партії свободи та рівності".

Берлусконі заявив на цьому тижні, що його партія тепер може підтримати Фоа.

Зміна думки Берлусконі відбулася після зустрічі із заступником прем'єр-міністра та лідером "Ліги" Маттео Сальвіні.

Існує припущення, що нова позиція Берлусконі пов'язана з його бізнес-інтересами, йдеться у матеріалі. Він володіє медіакомпанією-конкурентом Mediaset, а Фоа був журналістом у його газеті Il Giornale.

"Фоа є людиною Берлусконі, він працював на нього ... і тепер, коли Берлусконі відроджує Forza Italia (у союзі з правими. - Ред.), це працює для нього. Берлусконі може намагатися впливати на RАІ", - сказало джерело в галузі медіа.

"Фоа - це хлопець, який насправді закоханий у католицьку релігію, ненавидить Євросоюз і любить Росію і Путіна, тому всі ці сигнали є червоними - це буде погано для інформування", - додав співрозмовник.

Фоа також неодноразово критикував італійського президента Серджіо Матареллу. Під час президентської виборчої кампанії в США 2016 року Фоа писав, що Хілларі Клінтон бере участь у сатанинських вечерях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.