Меркель відмовилася від участі в банкеті з нагоди візиту Ердогана – ЗМІ

Понеділок, 24 вересня 2018, 16:44

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не буде присутня на державному банкеті з нагоди візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє Spiegel з посиланням на власні джерела.

Як зазначає видання, важко сказати, чи є відмова Меркель від участі у банкеті у президентському палаці політичним сигналом. Канцлерку запрошують на всі заходи такого рівня, однак не всі запрошення вона приймає. Востаннє Меркель відвідала таке прийняття з нагоди візиту британської королеви в 2015 році. Разом з тим її не було на прийнятті з нагоди візиту президента Китаю.

Втім, як зазначається, окрім банкету, у Меркель буде щонайменше дві значні можливості поговорит из Ердоганом.

Президент Німеччини організовує банкет з нагоди кожного державного візиту. Однак щодо Ердогана тема банкету спричинила дискусії, які тривають кілька тижнів.

Візит Ердогана припадає на 27-29 вересня і передбачає крім державного банкету і військові почесті. Опозиція і представники громадськості вважають, що це занадто для такого складного партнера. Наприклад, лідер вільних демократів Крістіан Лінднер відмовився від участі у банкеті, заявивши, що не хоче бути частиною ердоганівської пропаганди.

Не буде на банкеті і глави МЗС Німеччини Гайко Мааса, який у ці дні перебуватиме в Нью-Йорку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.