РФ попередила про підготовку атаки на контрольований військами США район Сирії

карта
П'ятниця, 7 вересня 2018, 11:10

Російська влада двічі за тиждень повідомляла представникам США про готовність завдати ударів по районах Сирії, де перебувають десятки американських військових.

Про це повідомляє телеканал CNN  з посиланням на кількох представників Пентагону.

За словами джерел Пентагону, російські представники вважають, що на території, яку захищають США, перебувають бойовики. Зазначається, що у Вашингтоні стурбовані можливою загрозою для армії США в разі удару.

Джерела сказали, що американська сторона застерегла Москву "не кидати виклик військовій присутності США". Зокрема йдеться про безпеку американських військових на базі Ет-Танфа в провінції Хомс.

"Ми, безумовно, рекомендували їм триматися подалі від Ет-Танфа. Ми готові до дій у відповідь", - заявило джерело в американському оборонному відомстві.

 

США також заявляють, що війська режиму сирійського президента Башара Асада, підтримуваного Москвою, приводять до готовності хімічну зброю у регіоні Ідліб. Реакція США буде блискавичною, якщо Асад наважиться на хіматаку, заявили у Вашингтоні. 

Москва заявила, що домовилася з Анкарою про операцію проти терористів угруповання "Фронт ан-Нусра" у Ідлібі за участю сил Асада. США також виступають за усунення терористів з регіону і дали зрозуміти, що будуть реагувати на наступ Асада й РФ, якщо тільки у ході нього буде застосована хімічна зброя.

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.