Пентагон вивчає територію в Польщі для потенційної військової бази "Форт Трамп"

Вівторок, 25 вересня 2018, 10:16

Пентагон перебуває на початковій стадії оцінки території в Польщі, де може бути створена постійна база американських військ.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, повідомляє Washington Examiner.

За його словами, рішення щодо розміщення військової бази ще не ухвалене.

"Американські військові зараз перевіряють, які операції можуть проводитися на запропонованій Польщею території. Перше, що нам потрібно зробити, це подивитися, що пропонує Польща", - сказав Меттіс журналістам у Пентагоні.

Він заявив, що тільки після перевірки території, яку польська влада хоче виділити для будівництва американської бази, можна буде оцінити, що на ній може бути створено.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда попросив США про розміщення постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її "Форт Трамп". Дуда пояснив, що американська база буде оплотом проти загрози з боку Росії.

Трамп оцінив створення постійної американської бази в Польщі приблизно в 2 мільярди доларів.

Польща неодноразово зверталася з пропозицією щодо постійної військової присутності США на своїй території. Сполучені Штати розміщують війська у Польщі на ротаційній основі, але постійно діючі війська будуть дорогими через витрати, які можуть включати житло для сімей, школи та лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.