Поліція Фінляндії вимагає арешту росіянина у справі відмивання грошей

Вівторок, 25 вересня 2018, 13:47

Центральна кримінальна поліція Фінляндії направила до суду прохання про видачу ордера на арешт двох громадян Росії та Естонії, які фігурують у справі про економічні злочини.

Чоловіки були затримані в ході минулої на вихідних великомасштабної поліцейської операції в околицях Турку, повідомляє Yle.

Поліція досі не розкриває назву фірми, яка стала об'єктом обшуків, що тривали до вчорашнього вечора. Тепер в рамках розслідування будуть вестися допити і вивчення знайдених під час обшуків матеріалів.

За даними численних джерел, справа пов'язана з діяльністю компанії Airiston Helmi, яка займалася скупкою об'єктів нерухомості в регіоні. Фінські влада підозрює, що через фінську фірму велося відмивання великих сум грошей, що досягали мільйони євро.

Також співробітників підозрюють у використанні нелегальної робочої сили при будівництві об'єктів нерухомості. В ході обшуків на одному з об'єктів було виявлено півмільйона євро готівкою, які зберігалися в поліетиленовому пакеті.

За даними фінських ЗМІ, за фірмою Airiston Helmi стоїть російський бізнесмен. Підозрюють, його фірма скуповувала стратегічно важливі землі, щоб підготувати ділянку у Фінляндії для ремонту російських підводних човнів.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо вважає за необхідне оновити закони, щоб влада за необхідності могла втручатися в купівлю-продаж нерухомості, якщо є необхідність забезпечити державну безпеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.