Порошенко попросив Ердогана допомогти із в’язнями Кремля

Четвер, 27 вересня 2018, 08:39

Петро Порошенко закликав турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана посприяти у звільненні українських громадян – політичних бранців Кремля.

Про це йшлося під час зустрічі глави держав з президентом Туреччини в рамках участі у Генеральній асамблеї ООН, повідомляє прес-служба українського президента.

За словами адміністрації глави держави, з боку Ердогана було отримано чіткий сигнал щодо незмінності позиції на підтримку територіальної цілісності України та невизнання російської окупації території АР Крим, а також налаштованості на подальше відстоювання прав кримськотатарського народу.

Раніше повідомлялося, що українські дипломати передали Туреччині список усіх політичних в’язнів, незаконно утримуваних у Росії.

Міністерство закордонних справ Туреччини запросило повний список українських політв’язнів після обіцянки Ердогана "поговорити" з главою Кремля.

У жовтні минулого року засуджених в анексованому Росією Криму лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова передали Туреччині. За неофіційною інформацією, домовленість про передачу Чийгоза й Умерова була досягнута під час зустрічі президента Туреччини і російського лідера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: