НАТО закликає РФ звільнити українських в'язнів і припинити порушення прав людини в Криму

Четвер, 12 липня 2018, 12:47

НАТО та Україна засудили практику порушень прав людини та дискримінації в анексованому Криму та закликали Росію звільнити українських в'язнів та заручників.

Про це йдеться у заяві, ухваленій за підсумками засідання Грузія-Україна НАТО, яка сьогодні відбулася у Брюсселі.

"Союзники та Україна засудили практику порушень прав людини та дискримінації з боку російської де-факто влади проти мешканців незаконно анексованого Кримського півострова, включаючи кримських татар, а також українців та осіб, які належать до інших етнічних, політичних та релігійних груп", - йдеться у заяві.

НАТО та Україна закликали Росію та її проросійську кримську владу надати доступ міжнародним моніторинговим організаціям до Криму та звільнити українських ув'язнених та заручників, затриманих в Росії, Криму та районах Східної України, які знаходяться під контролем підтримуваних Росією бойовиків.

"Лідери країн НАТО та України також висловили занепокоєння з приводу застосування катувань та передачі українських громадян до в'язниць Росії. Постійна мілітаризація Росією Криму, Чорного та Азовського морів створює додаткові загрози незалежності України та підриває стабільність регіону", - йдеться у заяві.

Лідери засудили будівництво Росії та часткове відкриття мосту через Керченську протоку, назвавши це ще одним порушення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи порушення її навігаційних прав у власних територіальних водах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: