У Макрона назвали Орбана й Сальвіні "піроманами Європи"

Четвер, 27 вересня 2018, 16:00

Лідер партії президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед, республіко!" Крістоф Кастанер назвав віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні та угорського прем'єра Віктора Орбана "піроманами Європи".

Про це пише EUobserver.

"Ми говоримо про людей, чия програма передбачає лише сказати "ні", - зазначив він, закликаючи французів взяти участь у виборах до Європарламенту 2019 року.

Популістам Сальвіні і Орбану закидають спроби підірвати ЄС, не підтримуючи консолідовану політику щодо біженців. Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку. Лідер Франції сказав, що він є відкритим противником Сальвіні і Орбана. 

Сальвіні перед цим описав президента Франції як "ввічливого молодого чоловіка, який п'є занадто багато шампанського". Орбан заявляв, що міністр внутрішніх справ Італії - його "герой", а Макрон - "новий хлопчик", який не виправдав його очікувань.

Голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про відмову Парижа "платити популістам Європи", зокрема урядам Польщі і Угорщини. Угорський колега Петер Сійярто відповів, що Угорщина - "не колонія Франції".

Нові угорські закони дозволяють правоохоронцям стріляти по мігрантам гумовими кулями і передбачають тюремні терміни для людей, які допомагають їм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.