Макрон п'є забагато шампанського - віце-прем'єр Італії

Неділя, 24 червня 2018, 12:00

Міністр внутрішніх справ, віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні описав президента Франції Еммануеля Макрона як "ввічливого молодого чоловіка, який п'є занадто багато шампанського".

Про це пише ANSA.

Після того як італійський уряд почав відмовлятися приймати судна з біженцями Макрон заявив про "популістську проказу", якою страждають деякі сусіди французів.

"Той, хто вишиковує поліцію (на франко-італійського кордоні, - ред.), не повинен залізти на спину Італії", - сказав лідер "Ліги" Сальвіні.

"Він повинен дати нам номер свого портового управління, і наступні 10 міграційних суден можуть вирушити до Марселя", - додав він.

Напередодні Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку.

В неділю у Брюсселі відбудеться неофіційний саміт ЄС щодо міграції за участі 16 держав Євросоюзу, однак прориву на ньому не очікується. Угорщина, Чехія, Польща та Словаччина оголосили бойкот цій зустрічі.

Канцлер Австрії Себастіан Курц наполягає, що покласти край міграційній суперечці у Європі має недопуск мігрантів до європейського континенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.