Візит Ердогана до Німеччини загрожує обернутися скандалом

П'ятниця, 28 вересня 2018, 10:41

Державний візит турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана до Німеччини може обернутися скандалом – глава Туреччини розглядає варіант скасування спільної прес-конференції з федеральним канцлером Ангелою Меркель.

Про це повідомляє німецький таблоїд Bild.

Ердоган готовий піти на цей крок, якщо участь у прес-конференції візьме його ворог – журналіст Джан Дюндар. За даними видання, Дюндар вже ухвалив тверде рішення прийти на прес-конференцію, щоб поставити Ердогану запитання про арешти і переслідування журналістів.

Джан Дюндар – колишній головний редактор Cumhuriyet, живе у вигнанні в Німеччині два роки. Дюндара в Туреччині засудили до 6 років тюрми за публікацію матеріалу, в якому стверджувалося, що турецька розвідка постачає зброю бойовикам-ісламістам, які воюють проти уряду Башара Асад.

Ердоган прибув до Німеччини, щоб нормалізувати напружені відносини з Берліном. Це буде непросто, зважаючи на арешти німецьких громадян в Туреччині та його звинувачення німецьких політиків у тому, що вони ведуть себе, "як нацисти".

Низка німецьких політиків включно з мером Берліна оголосили бойкот офіційній вечері з нагоди візиту Ердогана, повідомляє EUobserver. У місті також заплановані демонстрації проти його візиту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.