США назвали умову виходу із Сирії

П'ятниця, 28 вересня 2018, 18:17

США залишаться в Сирії до тих пір, поки там зберігає військову присутність Іран, проте роль Вашингтона не обов'язково передбачатиме присутність військовослужбовців.

Про це заявив спеціальний представник США у Сирії Джеймс Джеффрі, пише Daily Mail.

Джеффрі пояснив недавні коментарі високопоставлених осіб, після яких склалося враження, що американські війська залишаться в Сирії на невизначений термін, щоб протидіяти Ірану.

Екс-президент Барак Обама США втрутився у сирійську війну під приводом завдати поразки "Ісламській державі", яка також вважає Іран своїм противником.

Відповідаючи на питання про те, чи пов'язує президент Трамп питання про виведення американського контингенту з виходом іранських сил, Джеффрі сказав: "Президент хоче, щоб ми залишалися в Сирії, поки не будуть виконані ця та інші умови".

При цьому він додав: "Це не обов'язково має на увазі присутність американських військовослужбовців".

"Є багато способів зберегти присутність. Ми безумовно підтримуємо присутність на дипломатичному рівні ", - сказав він.

"Розміщені в країні військовослужбовці діють в рамках поточної місії - забезпечити довговічну поразку ІДІЛ", - додав дипломат.

У Сирії наразі розміщені близько 2000 американських військовослужбовців, які надають консультації і допомогу в підготовці як курдських сил, так і сирійських повстанців, які виступають проти президента Башара Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: