У найбільшому аеропорту Британії черги на паспортний контроль у липні досягли 2,5 годин

Понеділок, 13 серпня 2018, 12:31

Пасажири, що прибувають в лондонський аеропорт Хітроу, у липні повинні були стояти в черзі на паспортному контролі до двох з половиною годин.

Такі офіційні дані викликали додаткову критику з боку шефів авіакомпаній у зв'язку із затримками, спричиненими прикордонним режимом Великої Британії, передає Reuters.

Згідно з даними, отриманими британською авіакомпанією Virgin Atlantic, прикордонники провалили проведення паспортного контролю за щонайбільше 45 хвилин, як це передбачено правилами, для 95% відвідувачів з-за меж Європейської економічної зони (ЄЕЗ) протягом всього минулого місяця, крім одного дня.

Черги в Хітроу були найдовшими 6 липня, коли пасажири, що прибули з країн, які не входять до ЄЕЗ, повинні були чекати до двох годин і 36 хвилин.

"Ми всі згодні з тим, що безпека в наших аеропортах життєво важлива і залишається нашим головним пріоритетом, але інші країни більш ефективно управляють своїми кордонами", - сказав головний виконавчий директор Virgin Atlantic Крейг Крігер.

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії, відповідальне за операції прикордонних сил, заявило, що цього літа воно розгорне 200 додаткових співробітників в Хітроу - всі з них будуть на місці в періоди пікових авіамандрівок в серпні і вересні.

У своїй заяві воно підкреслило, що не піде на компроміс щодо прикордонного контролю, але прагне скоротити час очікування.

Виконавчий директор аеропорту Хітроу Джон Холланд-Кей минулого тижня закликав Міністерство внутрішніх справ дозволити відвідувачам з країн з низьким рівнем ризику, таких як США, використовувати ґейти для електронних паспортів, які зараз відкриті тільки для відвідувачів з ЄЕЗ.

Хітроу - найзавантаженіший аеропорт Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.