Кремль відповів Трампу про "велику помилку" в Сирії

Вівторок, 4 вересня 2018, 13:55

Президент США Дональд Трамп, заявивши, що РФ та Іран зроблять "серйозну гуманітарну помилку" в Сирії, якщо допустять наступ урядових сил на провінцію Ідліб, некоректно трактує ситуацію на місці.

Про це сказав прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков, пише ТАСС.

"Просто виступати з якимись застереженнями, не звертаючи уваги на дуже небезпечний, негативний потенціал для всієї ситуації в Сирії, напевно, є не повним, не всеосяжним підходом", - сказав Пєсков, коментуючи заяву Трампа.

За його словами, з терористами у Ідлібі потрібно "розібратися".

"Ситуація в Ідлібі продовжує залишатися темою для особливої заклопотаності і в Москві, і в Дамаску, і в Анкарі, і в Тегерані. Справа в тому, що там сформувалося чергове гніздо тероризму, там досить численна група терористів засіла", - підкреслив Пєсков.

"Головне, що це становить суттєву загрозу - і про це говорив президент Росії - для наших пунктів тимчасового базування. Саме звідти (з Ідліба. - Ред.) здійснюються засилання безпілотних літальних апаратів, які становлять загрозу для наших баз", - зазначив прес-секретар російського лідера.

Москва заявила раніше, що домовилася з Анкарою про операцію проти терористів угруповання "Фронт ан-Нусра" у Ідлібі за участю сил Асада.

США застерігали від будь-якого застосування у Ідлібі хімічної або біологічної зброї і пообіцяли "рішучу відповідь" у разі атаки в Ідлібі. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, також закликала Москву відмовитися від нових масових бомбардувань у регіоні. 

Ідліб, притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил, був вражений хвилею повітряних ударів Росії 4 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.