Латвія і Литва обмінялися претензіями через розібрану залізничну гілку

Середа, 5 вересня 2018, 10:27

Прем'єр Литви Саулюс Скверняліс заявив, що не розуміє вимог Латвійських залізниць виплатити 57 млн євро за розібрану десять років тому залізничну гілку в Реньге.

Про це пише Delfi.

"Це незрозуміла, абсолютно необґрунтована претензія, яка не має під собою абсолютно ніяких правових підстав", - сказав він.

Латвійські залізниці зажадали від литовської залізничної державної компанії Lietuvos gelezinkeliai 57 млн євро за розібрану десять років тому залізничну гілку в Реньге. Литовська компанія вважає претензію необґрунтованою.

Міністр комунікацій та транспорту Литви Рокас Масюліс стверджує, що крок Латвії - це передвиборчі політичні ігри напередодні жовтневих виборів. Він висловив жаль у зв'язку з тим, що Рига не дочекалася завершення справи з Єврокомісією.

Литва вже почала відновлювати гілку в Реньге, йдеться у матеріалі. Latvijas dzelzcels просить надати інформацію про те, коли буде відновлено рух по гілці у Реньге. Крім того, висувається вимога виплатити компенсацію за не отриманий прибуток у період, коли гілка не використовувалася.

Генеральний директор Lietuvos gelezinkeliai Мантас Бартушка заявив, що компанія погодила план відновлення гілки і дотримується його, а гілку планується відновити до кінця цього року.

Гілка в Реньге була розібрана в 2008 році. У минулому році Єврокомісія покарала Lietuvos gelezinkeliai штрафом у розмірі 27,87 млн євро, який компанія заплатила в січні цього року, а в грудні минулого року подала скаргу на ЄК Загальний суд Євросоюзу в Люксембурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.