Новий політичний рух в Німеччині хоче припинення "льодовикового періоду" у відносинах з РФ

Середа, 5 вересня 2018, 14:58

Новий лівий політичний рух "Вставайте" німецької депутатки Сари Вагенкнехт вимагає повернення до курсу зміцнення миру і припинення "льодовикового періоду", який панує у відносинах з Росією.

Про це йдеться у матеріалі російської служби Deutsche Welle.

Вагенкнехт і її однодумці не вперше закликають до зближення Берліна з Москвою. Часто їхні висловлювання цитують державні російські ЗМІ.

За спостереженнями газети Tagesspiegel, до ініціативи "Вставайте" протягом останніх місяців була прикута увага російських ЗМІ, зокрема, каналу RT.

Рух "Вставайте", як зауважує Tagesspiegel, незабаром надішле ще один сигнал про зближення в напрямку Росії. У грудні заплановано вихід книги під назвою "Чому нам потрібен мир і дружба з Росією".

Статті до неї написали близькі до руху політики і громадські діячі з різних німецьких партій, об'єднані прагненням зміцнювати відносини з Москвою. У списку авторів - відразу три колишніх голови партії соціал-демократів - Оскар Лафонтен, Маттіас Платцек і Зігмар Габріель, а також історик Петер Брандт, син колишнього канцлера ФРН Віллі Брандта і баварський політик з ХСС Петер Гаувайлер.

Як повідомлялось, німецький політик, депутат Бундестагу Сара Вагенкнехт із партії "Ліві (Die Linke) оголосила про створення нового лівого політичного руху у зв'язку із зростаючою популярністю правих та популістських партій по всій Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: