Росія підтвердила авіаудари в сирійській провінції Ідліб

Середа, 5 вересня 2018, 16:19

Міністерство оборони РФ підтвердило проведення авіаударів у сирійській провінції Ідліб, яку намагаються взяти під контроль сили президента Башара Асада.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Чотири літаки російської авіагрупи з авіабази "Хмеймім" у вівторок завдали ударів по об'єктах терористичного угрупування "Джабхат ан-Нусра" в провінції Ідліб", - сказав офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

Генерал зазначив, що удар наносився по дислокованих поза населеними пунктами складах, де зберігалися безпілотні літальні апарати, а також по виявлених районах запуску ударних безпілотників для проведення атак на російську авіабазу і населені пункти в провінції Алеппо і Хама.

Конашенков повідомив, що в авіаударі брали участь два багатофункціональних винищувача-бомбардувальника Су-34 і багатоцільовий винищувач Су-35С.

Він також повідомив, що система протиповітряної оборони російської авіабази "Хмеймім" в Сирії відбила спробу чергового удару по ній з використанням безпілотників.

Нагадаємо, російські та сирійські літаки завдали удару в провінції Ідліб, незважаючи на заплановану зустріч лідерів РФ, Ірану і Туреччини для обговорення можливої операції у регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.