Глава спецслужби Британії: союзники протистоятимуть активній загрозі РФ

П'ятниця, 7 вересня 2018, 12:49

Велика Британія та її союзники розгорнуть "повний спектр інструментів" проти Росії після того, як Лондон звинуватив двох російських агентів у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це заявив директор Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флемінг під час виступу у Вашингтоні, повідомляє Reuters.

Флемінг розповів, що його співробітники допомогли провести "ретельне та надзвичайно складне розслідування" щодо виявлення осіб, відповідальних за отруєння Солсбері, і тепер будуть вжиті заходи.

"Ми точно визначили, хто був відповідальним та методи, які вони використовували", - заявив Флемінг на конференції із кібербезпеки.

"Загроза з боку Росії реальна. Вона активна, і їй протидіятиме сильне міжнародне партнерство союзників, здатне розгорнути весь спектр інструментів з апарату національної безпеки та готове відповісти на нахабні спроби Кремля підірвати порядок, заснований на міжнародних правилах", - сказав він.

Нагадаємо, британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов.

Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: