Брюссель прокоментував плани Києва закріпити в Конституції курс на ЄС і НАТО

П'ятниця, 7 вересня 2018, 14:51

У Євросоюзі поважають право України закріпити в Конституції незворотність європейського і євроатлантичного курсу держави, однак нагадують про необхідність продовження реформ, визначених в Угоді про асоціацію.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту "Укрінформу" заявив речник ЄС.

"Це є суверенним правом кожної країни – вносити зміни до Конституції та визначати свої стратегічні цілі", - заявив речник.

При цьому в ЄС нагадали, що Угода про асоціацію Україна-ЄС визначає, що просування реформ та процес зближення України сприяє поступовій економічній інтеграції та поглибленню політичної асоціації держави з Євросоюзом, що також було підтверджено на двосторонньому саміті 9 липня.

"Відтак ми повною мірою зосереджені на імплементації Угоди про асоціацію ЄС-Україна, включаючи поглиблену і всеохоплюючу ЗВТ, задля повного використання її можливостей на користь обох сторін", - заявили в ЄС.

Нагадаємо, Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз. Для внесення змін до Конституції необхідно щонайменше 300 голосів у парламенті.

Читайте також: "ЄС і НАТО на вибори: чому конституційна ініціатива Порошенка може обернутися пшиком";

"Шкоди не буде, користь можлива: що насправді змінять "євроатлантичні норми" у Конституції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: