ЄС: прориву у нормалізації відносин між Сербією та Косовом немає

П'ятниця, 7 вересня 2018, 15:26

Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні у п'ятницю після зустрічей з президентами Сербії і Косова заявила про відсутність прориву у процесі нормалізації напружених відносин між країнами.

Як повідомляє Associated Press, Могеріні розповіла, що вона провела декілька раундів переговорів, "але проблеми залишаються".

Очільниця дипломатії ЄС сподівається, що обидва лідери продовжать дискусію та "досягнуть в найближчі місяці юридично зобов'язуючої угоди про всебічну нормалізацію відносин у відповідності з міжнародним правом".

Могеріні також повідомила, що очолить подальші переговори на високому рівні в Брюсселі між обома країнами, які відбудуться пізніше цього місяця.

Президент Сербії Александар Вучич у п'ятницю відмовився від переговорів в Брюсселі з лідером Косова Хашимом Тачі. Вучич і Тачі окремо зустрілися з Могеріні, проте спільна їхня зустріч не відбудеться. На думку Сербії, проведення зустрічі унеможливили "погрози, афери та брехня" з боку косовських албанців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.