До Косова не пустили раніше депортованого звідти сербського дипломата

Середа, 5 вересня 2018, 18:48

Марка Джурича, главу сербської канцелярії з питань Косова та Метохії і  головного сербського переговірника між Белградом та Приштиною у переговорах, які проводяться за посередництва ЄС, не пустили до Косова.

Про це повідомляє сербський портал B92.

Невдовзі після 15.00 Джуричу відмовили у в’їзді під час проби перетину  сербсько-косовського (адміністративного) кордону, хоча про його візит було домовлено заздалегідь.

Джурич назвав крок Приштини скандальним і таки, що йде врозріз з усіма угодами і елементарними принципами свободи пересування.

Нагадаємо, 26 березня цього року у Косовській Мітровиці - косовському анклаві із сербськомовним населенням – відбулася спецоперація із затримання Марка Джурича.

Після захоплення, яке відбулося із застосуванням зброї та спецзасобів, дипломата повезли в столицю Косова. Косовська поліція підтвердила затримання, але повідомила, що повернула затриманого дипломата в Сербію.

Через затримання дипломата в Косові розпалася урядова коаліція. Керівництво "Сербського списку", політичної групи сербської громади в Косові, прийняло рішення залишити уряд у Приштині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.