Підозрювані в отруєнні Скрипалів назвались бізнесменами для отримання візи – ЗМІ

П'ятниця, 7 вересня 2018, 15:57

Росіяни, яких підозрюють в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії, видавали себе за підприємців з Санкт-Петербурга, щоб отримати британську візу.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерело у спецслужбах Британії.

За даними британського слідства, чоловіки надали фальшиві дані про себе і прибули до Британії з російськими паспортами під іменами Александр Петров і Руслан Боширов.

За словами джерела, для отримання візи підозрювані повідомили британській владі про свою діяльність в сфері міжнародної торгівлі та надали виписки зі своїх банківських рахунків, на яких знаходилися тисячі фунтів стерлінгів.

Telegraph зазначає, що британські візи надаються російським громадянам тільки в тому випадку, якщо вони можуть підтвердити, що у них є достатньо коштів, щоб повернутися назад.

Як зазначається, попри те, що названі публічно імена росіян швидше за все не є справжніми, британським спецслужбам швидше за все насправді відомі їх особи.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.