Уряд Данії представив план протидії іноземному втручанню у вибори

Субота, 8 вересня 2018, 19:54

Уряд Данії оголосив у п'ятницю, що розробив план дій щодо запобігання іноземному впливу на наступних парламентських виборах.

План представили міністр оборони Клаус Хьорт Фредеріксен, міністр юстиції Сьорен Пап Поульсен та міністр закордонних справ Андерс Самуельсен, повідомляє The Local.

На думку уряду, існує серйозний ризик того, що іноземна держава може намагатися вплинути на результати виборів, які повинні відбутися не пізніше червня 2019 року. В уряді заявили, що Данія вживає заходів для боротьби з можливим втручанням.

За словами міністрів, розроблений план дій включає ряд ініціатив, спрямованих на забезпечення демократичного процесу.

Серед ініціатив - пропозиція щодо включення іноземного впливу на вибори в Кримінальний кодекс Данії. Крім того, уряд заявив, що скликає всі дев'ять політичних партій, представлених у парламенті, представників датських ЗМІ, а також представників соціальних мереж для офіційного обговорення ризиків іноземного впливу.

Міністри заявили, що уряд не стурбований тим, що іноземні хакери можуть намагатися зламати систему голосування в Данії. Данію більше непокоять спроби поширення брехні і впливу на громадську думку перед виборами.

 "Це може бути брехня або дезінформація з метою заподіяти шкоду демократичному процесу", - сказав Фредеріксен.

План дій уряду передбачає створення робочої групи, яка буде працювати в рамках міністерств закордонних справ, оборони та юстиції, і зосереджуватиметься виключно на загрозі іноземного впливу.

 Фредеріксен заявив, що ці зусилля є відповіддю на значне втручання Росії у вибори в США та Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.