Німецькі ультраправі пропонують дітям "доносити" на вчителів

Середа, 10 жовтня 2018, 13:22

Німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD) хоче створити онлайн-платформи по всій країні, на яких школярі зможуть засуджувати вчителів, які виступають проти партії.

Як пише Deutsche Welle, AfD зіштовхнулася з критикю її ініціативи, яка дозволяє учням повідомляти про вчителів, що озвучують політичну позицію на уроках.

Минулого місяця підрозділ AfD в Гамбурзі запустив інтернет-портал "Нейтральні школи", де учні можуть подавати анонімні скарги на шкільний персонал, якщо той, на їхню думку, порушує політичний нейтралітет та критикує партію.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, AfD також хоче запустити такі платфоми в дев'яти інших федеральних землях, включно з Баварією, Бранденбургом, Баден-Вюртембергом та Саксонією.

Вчителі та політичні діячі інших партій висловилися проти цієї ідеї, заявляючи, що партія крокує до побудови тоталітаризму та прагне залякати інакодумців.

У AfD заявляють, що головною метою запуску ініціативи є "поширення інформації про закон про нейтралітет", а також збір доказів, що вчителі у школі надмірно "згущують фарби" довкола партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.